Με την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος
«Βασικά Θέματα Διατροφής του Ανθρώπου» οι εκπαιδευόμενοι αναμένεται να:
- έχουν κατανοήσει την έννοιας της διατροφής, το ευρύτερο γνωστικού αντικειμένου της επιστήμης της διατροφής, την έννοια των διατροφικών απαιτήσεων και πώς αυτές καλύπτονται μέσω της πρόσληψης τροφής
- γνωρίζουν τις κατηγορίες, τους βιολογικούς ρόλους, τις διαιτητικές πηγές, και τις προσλήψεις αναφοράς των θρεπτικών συστατικών
- αντιλαμβάνονται τη θέση των βασικών ομάδων τροφίμων και των καινοτόμων τροφίμων με προστιθέμενη αξία για την υγεία στη διατροφή του ανθρώπου
- έχουν κατανοήσει την έννοια του ενεργειακού ισοζυγίου και να αντιλαμβάνονται πώς αυτό επιδρά στο σωματικό βάρος
- αναγνωρίζουν τη σχέση διατροφής και κατάστασης θρέψης
- αντιλαμβάνονται τις σύγχρονες διατροφικές προκλήσεις και τις κύριες στρατηγικές για τη διαχείρισή τους
- γνωρίζουν τις βασικές αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής και να μπορούν να επιλέξουν κατάλληλα διατροφικά σχήματα βάσει των συστάσεων ισορροπημένης διατροφής για τον γενικό πληθυσμό
- μπορούν να επιλέγουν τρόφιμα βάσει της θρεπτική τους αξίας και να εφαρμόζουν κατάλληλες πρακτικές με στόχο τον ασφαλή χειρισμό των τροφίμων
- εφαρμόζουν πρακτικές σχετικές με τη διατροφή στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας φιλικής προς το περιβάλλον νοοτροπίας